ZincBor EDTA

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Suda Çözünür Bor (B): 0.2
Suda Çözünür Çinko (Zn): 6.0
EDTA ile şelatlı Çinko (Zn) : 5.0

% 6 Çinko (w/w) ve % 0.2 Bor (w/w) içeren sıvı  gübre.

Çinko elementini şelatlanmış (EDTA) halde içerir bu nedenle bitkilerce alım oranı ve hızı yüksektir.

Bitkilerde büyüme hormonu oksin oluşumunu artırarak bitkinin hızlı ve gür büyümesini sağlar.

Klorofil sentez prosesinde enerji kaynaklarının etkinliğini artırarak klorofil oluşumunu teşvik eder.

Enzim aktivitesini artırır, dolayısıyla bitki fizyolojisinin düzenli seyrini temin eder.

Bitkinin su alımını artırır.

Hastalık ve zararlılar ile sıcak ve soğuk etkilerine karşı bitkinin direncini artırır.

Depo dayanıklılığını artırır, depolanma süresini uzatır.

Çiçeklenme, polen gelişimi, meyve tutumu üzerine etkilidir.

Hücre çoğalmasını ve hücre gelişimini artırır.

Rozetleşme, küçük yaprak oluşumu, kamçılaşma, sürgün kısalığı, boğum aralarında kısalma, meyve ve danelerde küçülme gibi Çinko noksanlığına dayalı sorunları giderir.

Meyve ve yumrularda öz çürüklüğü ve öz kararması, içi boş, çatlak meyve ve yumru oluşumu, çekirdek evinde mantarlaşma gibi Bor noksanlığına dayalı sorunları giderir.

BİTKİ BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan Önce)
Şaşırtmadan hemen sonra
Şaşırtmadan sonra
25 gr İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 25 gr ZincBor-EDTA karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır.
Can suyu olarak topraktan 150 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.
10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır.
175 gr
175 gr
Hıyar, Kabak 50-150 gr Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Elma, Armut, Kayısı,
Şeftali, Erik, Kiraz,Vişne
100-150 gr Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır.
Çilek 100-150 gr Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar 100-125 gr Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Muz 50-175 gr Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır.
Bağ (Üzüm) 100-150 gr Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Zeytin 50-150 gr Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Buğday, arpa, çeltik 100-125 gr Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile ZincBor-EDTA karıştırılarak uygulanır.
Kavun, Karpuz 100-150 gr Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pancar 125 gr Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pamuk, Patates 100-125 gr Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Ayçiçeği, Mısır, Tütün 100-125 gr Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Soğan, Sarımsak, , Pırasa
Havuç, Lahana, Marul
100-150 gr Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır.
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut 100-150 gr Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır.
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, 50-150 gr Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Turp, Ispanak, Bamya 50-150 gr Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Süs Bitkileri 75-125 gr Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır.