BİTKİ |
BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ |
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan Önce)
Şaşırtmadan hemen sonra
Şaşırtmadan sonra |
50 gr |
İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr Macrotamin Cu karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır.
Can suyu olarak topraktan 50 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.
10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır. |
350 gr |
100-300 gr |
Hıyar, Kabak |
100-300 gr |
Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Elma, Armut, Kayısı,
Şeftali, Erik, Kiraz,Vişne |
200-300 gr |
Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. |
Çilek |
200-300 gr |
Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar |
100-250 gr |
Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Muz |
100-350 gr |
Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. |
Bağ (Üzüm) |
200-300 gr |
Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Zeytin |
200-300 gr |
Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Buğday, arpa, çeltik |
200-250 gr |
Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile Macrotamin Cu karıştırılarak uygulanır. |
Kavun, Karpuz |
200-250 gr |
Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) |
200-350 gr |
Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır |
Pancar |
250 gr |
Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pamuk, Patates |
200-250 gr |
Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün |
200-250 gr |
Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa
Havuç, Lahana, Marul |
200-300 gr |
Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut |
200-300 gr |
Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, |
250-300 gr |
Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Turp, Ispanak, Bamya |
250-300 gr |
Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Süs Bitkileri |
150-250 gr |
Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. |