BİTKİ |
BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ |
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan Önce)
Şaşırtmadan hemen sonra
Şaşırtmadan sonra |
25 gr |
İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 25 gr Macrotamin ZINC karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır.
Can suyu olarak topraktan 175 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.
10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır. |
125 gr |
125 gr |
Hıyar, Kabak |
50-100 gr |
Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Elma, Armut, Kayısı,
Şeftali, Erik, Kiraz,Vişne |
100-125 gr |
Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. |
Çilek |
100-125 gr |
Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar |
80-100 gr |
Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Muz |
50-125 gr |
Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. |
Bağ (Üzüm) |
80-100 gr |
Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Zeytin |
50-100 gr |
Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Buğday, arpa, çeltik |
80-100 gr |
Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile Macrotamin ZINC karıştırılarak uygulanır. |
Kavun, Karpuz |
80-100 gr |
Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) |
80-100 gr |
Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır |
Pancar |
100 gr |
Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pamuk, Patates |
80-100 gr |
Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün |
80-100 gr |
Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa
Havuç, Lahana, Marul |
80-100 gr |
Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut |
80-100 gr |
Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, |
50-100 gr |
Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Turp, Ispanak, Bamya |
50-100 gr |
Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Süs Bitkileri |
75-100 gr |
Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. |