BİTKİ |
BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ |
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan Önce)
Şaşırtmadan hemen sonra
Şaşırtmadan sonra |
25 gr |
İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 25 gr X-CroPlus karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır.
Can suyu olarak topraktan 150 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.
10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır. |
150 gr |
50-100 gr |
Hıyar, Kabak |
50-100 gr |
Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) |
100-175 gr |
Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Elma, Armut, Kayısı,
Şeftali, Erik, Kiraz,Vişne |
100-150 gr |
Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. |
Çilek |
50-100 gr |
Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar |
100-125 gr |
Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Muz |
50-100 gr |
Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. |
Bağ (Üzüm) |
150-250 gr |
Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Zeytin |
100-150 gr |
Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Buğday, arpa, çeltik |
100-125 gr |
Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile X-CroPlus karıştırılarak uygulanır. |
Kavun, Karpuz |
100-125 gr |
Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pancar |
200-250 gr |
Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Pamuk, Patates |
100 gr |
Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Ayçiçeği, Mısır, Tütün |
100-125 gr |
Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa
Havuç, Lahana, Marul |
100-150 gr |
Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. |
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut |
100-125 gr |
Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. |
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, |
50-150 gr |
Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Turp, Ispanak, Bamya |
50-150 gr |
Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
Süs Bitkileri |
50-100 gr |
Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. |