CalBor

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)
Suda çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) : 12.0
Suda Çözünür Bor (B): 0.2

%10 Kalsiyum ve % 0.20 Bor içeren özel bitki besleme ürünüdür.
Kalsiyum ve Bor noksanlıklarına bağlı beslenme bozukluklarına aynı anda çözüm üretir.
Genç dönemde bitki dokularının sağlamlığını sağlayarak bitkiye canlı, dik bir görünüm kazandırır ve hızlı büyütür.
Azot metabolizmasının aksamadan yürümesinde etkilidir.
Sentezlenen organik bileşiklerin bitki bünyesinde hareketini temin ederek gerekli organlara ulaşmasını sağlar.
Yaprakların dik ve canlı olmasını sağlar, toplamda ışık alım yüzeyini artırdığından fotosentez oranını yükseltir.
Bir çok enzimde aktivatör olan kalsiyumu bitkiye sağlayarak biyo proseslerin düzenli cereyanını sağlar.
Domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz gibi bitkilerde Kalsiyum noksanlığına bağlı çiçek burnu çürüklüğünü önler.
Elmada Kalsiyum noksanlığına bağlı acı benek hastalığını önler.
Pancar, patates gibi yumrularda Bor noksanlığına bağlı öz çürüklüğü hastalığını önler.
Bor noksanlığına bağlı olarak meyvelerde görülen çatlamaları önler.
Mısırda koçanların doluluk oranını artırır ve danelerin iri olmasını sağlar.
Ayçiçeği, kanola, aspir gibi bitkilerde koçan ve tablaların doluluk oranını artırır, çekirdeklerin iri olmasını sağlar. Ayrıca çekirdeklerin yağ oranını artırarak verimi ve kaliteyi yükseltir
 
BİTKİ BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan Önce)
Şaşırtmadan hemen sonra
Şaşırtmadan sonra
50 gr İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr VitCa karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır.
Can suyu olarak topraktan 175 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.
10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır.
350 gr
100-300 gr
Hıyar, Kabak 100-300 gr Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) 200-350 gr Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Elma, Armut, Kayısı,
Şeftali, Erik, Kiraz,Vişne
200-300 gr Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır.
Çilek 200-300 gr Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar 100-250 gr Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Muz 100-350 gr Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır.
Bağ (Üzüm) 200-300 gr Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Zeytin 200-300 gr Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Buğday, arpa, çeltik 200-250 gr Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile VitCa karıştırılarak uygulanır.
Kavun, Karpuz 200-250 gr Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) 200-350 gr Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır
Pancar 250 gr Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pamuk, Patates 200-250 gr Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Ayçiçeği, Mısır, Tütün 200-250 gr Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Soğan, Sarımsak, , Pırasa
Havuç, Lahana, Marul
200-300 gr Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır.
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut 200-300 gr Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır.
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, 250-300 gr Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Turp, Ispanak, Bamya 250-300 gr Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Süs Bitkileri 150-250 gr Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır.