Potasate 0-0-34

Garanti edilmiş içeriği %(w/w)

Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O): 34

Potas (K2O: %34 w/w) içeren yapraktan ve damla sulama sistemleriyle uygulanabilinen sıvı gübredir.
Potasyum, bitkinin ihtiyacı olan besin maddelerinin, sürgün, meyve gibi organlara daha çabuk iletilmesine katkıda bulunur.
Meyvelerin daha hızlı büyümesine katkıda bulunur.
Potasate 0-0-30 ile beslenen bitkinin meyveleri daha bol, iri ve albenili olur. Bitkinin daha hızlı gelişimine yardımcı olur.
Özellikle organik madde içeriği çok yüksek veya çok düşük olan topraklarda etkilidir.

  
BİTKİ UYGULAMA DOZU VE UYGULAMA BİÇİMİ
Domates, Biber, Patlıcan
Şaşırtmadan hemen sonra

Şaşırtmadan sonra
250 gr Can suyu olarak topraktan 500 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.

10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır.
250 gr
Hıyar, Kabak 100-250 gr Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) 300-500 gr Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Elma, Armut, Kayısı,
Şeftali, Erik, Kiraz,Vişne
 150-300 gr Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır.
Çilek 150-250 gr Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır.
Fındık, Ceviz, Ayva, Nar 150-250 gr Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Muz 200-250 gr Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır.
Bağ (Üzüm) 150-250 gr Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Zeytin 200-250 gr Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Buğday, arpa, çeltik 150-250 gr Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile Potasate karıştırılarak uygulanır.
Kavun, Karpuz 200-250 gr Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) 200-250 gr Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır
Pancar 150-250 gr Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır.
Pamuk, Patates 150-250 gr Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Ayçiçeği, Mısır, Tütün 150-250 gr Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır.
Soğan, Sarımsak, , Pırasa
Havuç, Lahana, Marul
150-250 gr Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır.
Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut 150-200 gr Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır.
Enginar, Kereviz, Karnıbahar, 150-250 gr Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Turp, Ispanak, Bamya 125-200 gr Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır.
Süs Bitkileri 50 gr Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır.