| BİTKİ |
BİR DEKARA YAPRAKTAN UYGULAMA DOZU VE BİÇİMİ |
Domates, Biber, Patlıcan
(Şaşırtmadan Önce)
Şaşırtmadan hemen sonra
Şaşırtmadan sonra |
50 gr |
İlk uygulama fideler yastıkta iken bir teneke suya 50 gr Macro Plant 0-0-51 karıştırılıp, bitkiler bununla sulanır. İlk uygulama çimlenme yeni başladığında yapılır.
Can suyu olarak topraktan 50 gr. Bir dekar fideyi sulayacak biçimde uygulanır.
10-15 gün aralıklarla 4 uygulama yapılır. |
| 350 gr |
| 100-300 gr |
| Hıyar, Kabak |
100-300 gr |
Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
| Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) |
200-350 gr |
Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
Elma, Armut, Kayısı,
Şeftali, Erik, Kiraz,Vişne |
200-300 gr |
Bitki yaprakları1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. |
| Çilek |
200-300 gr |
Bitkiler uyanmaya başladığında ilk uygulama yapılır. . 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. |
| Fındık, Ceviz, Ayva, Nar |
100-250 gr |
Bitki yaprakları 1-2 cm büyüklüğüne gelince ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
| Muz |
100-350 gr |
Erken ilkbahardan itibaren 15 gün arayla 3-5 uygulama yapılır. |
| Bağ (Üzüm) |
200-300 gr |
Sürgünler 10-20 cm uzunluğa eriştiği zaman ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
| Zeytin |
200-300 gr |
Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
| Buğday, arpa, çeltik |
200-250 gr |
Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacı ile Macro Plant 0-0-51 karıştırılarak uygulanır. |
| Kavun, Karpuz |
200-250 gr |
Bitki boyu 15-20 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
| Narenciye (Portakal, Limon, Mandarin, Greyfurt) |
200-350 gr |
Çiçeklenme öncesi ilk uygulama yapılır. 30 gün arayla 3 uygulama daha yapılır |
| Pancar |
250 gr |
Seyreltme sonrası ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. |
| Pamuk, Patates |
200-250 gr |
Bitki boyu 15-20 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
| Ayçiçeği, Mısır, Tütün |
200-250 gr |
Bitki boyu 15-25 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 2 uygulama daha yapılır. |
Soğan, Sarımsak, , Pırasa
Havuç, Lahana, Marul |
200-300 gr |
Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-4 uygulama daha yapılır. |
| Kanola, Yonca, Mercimek, Nohut |
200-300 gr |
Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 20 gün arayla 1-2 uygulama daha yapılır. |
| Enginar, Kereviz, Karnıbahar, |
250-300 gr |
Bitki boyu 5-15 cm olunca ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
| Turp, Ispanak, Bamya |
250-300 gr |
Bitki boyu 5-10 cm arasındayken ilk uygulama yapılır. 15 gün arayla 2-3 uygulama daha yapılır. |
| Süs Bitkileri |
150-250 gr |
Vejetasyon süresince 20 gün arayla sürekli uygulama yapılır. |